Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl
Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl

Rodenborch-College

Het Vooropleidingstraject Hedendaagse Dans i.s.m. Rodenborch-College te Rosmalen (VHD 3)

Rodenborch-college-logo

De professionele Vooropleiding Hedendaagse Dans stelt dans, zang en spel talenten in staat om in samenwerking met het Rodenborch-College een passend lesprogramma te volgen. Jeugdige talenten kunnen door deze perfect afgestemde samenwerking zoveel mogelijk uren besteden aan hun passie en een zo hoog mogelijk middelbaar school diploma behalen. Het Rodenborch-College is de Topsport Talentschool in de regio en kan door middel van maatwerk de VHD talenten ondersteunen in hun ontwikkeling en het bereiken van hun doel.

Het dansonderwijs op de VHD is te volgen op VMBO-T, HAVO en VWO aan het Rodenborch-College te Rosmalen. Leerlingen die na een positieve auditie worden toegelaten op de VHD krijgen de mogelijkheid om tijdens schooltijd of aansluitend op de schooltijden gemiddeld 9-12 uur per week te trainen bij de VHD. 

VHD leerlingen hebben een persoonlijk maatwerkrooster. Voor de brugklasleerlingen betekent dit doorgaans dat ze 2 ochtenden omstreeks 8 uur in de ochtend starten bij de VHD en aansluitend naar school gaan. Daarnaast volgen ze nog 3 middagen aansluitend na schooltijd lessen op de VHD. Ze zijn rond 18.00 uur klaar om thuis aan te sluiten voor eten met familie en eventueel huiswerk of ontspanning. 

Je kunt met de VHD beginnen in de brugklas maar je kunt ook als zij-instromer (leerling uit leerjaar 2 of hoger van een andere school) starten. Op het Rodenborch-College is een levendig cultureel klimaat zoals de blazersklassen en de musicalgroep. De school biedt VHD leerlingen veel podiumervaring aan door jaarlijkse optredens bij de kerstviering of eenmalige projecten zoals 'The Passion' (click op link). Het Rodenborch-College is gemakkelijk te bereiken per openbaar vervoer met de trein of bus. 

De danslessen vinden plaats in de 2 professionele dansstudio's aan de Elzenstraat 2 te 's-Hertogenbosch.

De dagelijkse begeleiding van VHD leerlingen op het Rodenborch-College wordt geboden door de topsport coordinatoren, mentoren en de topsportcoaches. Op het Rodenborch-College wordt gewerkt met het Athletic Skills Model (click op link), een holistische visie over talentontwikkeling, maar ook blessure preventie, goed plannen van huiswerk, vrije tijd, verantwoorde voeding en voldoende rust komen aan bod. Op het Rodenborch-College is er begrip voor de belasting die het VHD programma met zich meebrengt. De leerlingen krijgen speciale faciliteiten om het onderwijs en de VHD zo goed mogelijk te combineren. 

In de bovenbouw kiezen de VHD leerlingen hun vakkenpakket. Leerlingen kunnen iedere gewenste richting en pakket kiezen, daarmee kunnen ze later dus nog alle kanten op. Een groot voordeel om de VHD op het Rodenborch-College te volgen.

Wil je meer weten over het Rodenborch-College of informatie over aanmelden? Neem contact op met de topsport afdelingsleider dhr. Niels van Albeek op: 073-5219046 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info over de inhoud van de dansopleiding vind je op de pagina De opleiding.

Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD)

Image

Dansstudio:

Volg ons op social media

facebook instagram youtube