Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl
Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl

Het Vooropleidingstraject Hedendaagse Dans i.s.m. Rodenborch-College te Rosmalen (VHD 3)

Rodenborch-college-logo

De professionele Vooropleiding Hedendaagse Dans stelt dans, zang en spel talenten in staat om in samenwerking met het Rodenborch-College een passend lesprogramma te volgen. Jeugdige talenten kunnen door deze perfect afgestemde samenwerking zoveel mogelijk uren besteden aan hun passie en een zo hoog mogelijk middelbaar school diploma behalen. Het Rodenborch-College is de Topsport Talentschool in de regio en kan door middel van maatwerk de VHD talenten ondersteunen in hun ontwikkeling en het bereiken van hun doel.

Het dansonderwijs op de VHD is te volgen op VMBO-T, HAVO en VWO aan het Rodenborch-College te Rosmalen. Leerlingen die na een positieve auditie worden toegelaten op de VHD krijgen de mogelijkheid om tijdens schooltijd of aansluitend op de schooltijden gemiddeld 9-12 uur per week te trainen bij de VHD. 

VHD leerlingen hebben een persoonlijk maatwerkrooster. Voor de brugklasleerlingen betekent dit doorgaans dat ze 2 ochtenden omstreeks 8 uur in de ochtend starten bij de VHD en aansluitend naar school gaan. Daarnaast volgen ze nog 3 middagen aansluitend na schooltijd lessen op de VHD. Ze zijn rond 18.00 uur klaar om thuis aan te sluiten voor eten met familie en eventueel huiswerk of ontspanning. 

Je kunt met de VHD beginnen in de brugklas maar je kunt ook als zij-instromer (leerling uit leerjaar 2 of hoger van een andere school) starten. Op het Rodenborch-College is een levendig cultureel klimaat zoals de blazersklassen en de musicalgroep. De school biedt VHD leerlingen veel podiumervaring aan door jaarlijkse optredens bij de kerstviering of eenmalige projecten zoals 'The Passion' (click op link). Het Rodenborch-College is gemakkelijk te bereiken per openbaar vervoer met de trein of bus. 

De danslessen vinden plaats in de 2 professionele dansstudio's aan de Elzenstraat 2 te 's-Hertogenbosch.

De dagelijkse begeleiding van VHD leerlingen op het Rodenborch-College wordt geboden door de topsport coordinatoren, mentoren en de topsportcoaches. Op het Rodenborch-College wordt gewerkt met het Athletic Skills Model (click op link), een holistische visie over talentontwikkeling, maar ook blessure preventie, goed plannen van huiswerk, vrije tijd, verantwoorde voeding en voldoende rust komen aan bod. Op het Rodenborch-College is er begrip voor de belasting die het VHD programma met zich meebrengt. De leerlingen krijgen speciale faciliteiten om het onderwijs en de VHD zo goed mogelijk te combineren. 

In de bovenbouw kiezen de VHD leerlingen hun vakkenpakket. Leerlingen kunnen iedere gewenste richting en pakket kiezen, daarmee kunnen ze later dus nog alle kanten op. Een groot voordeel om de VHD op het Rodenborch-College te volgen.

Wil je meer weten over het Rodenborch-College of informatie over aanmelden? Neem contact op met de topsport afdelingsleider dhr. Niels van Albeek op: 073-5219046 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info over de inhoud van de dansopleiding vind je op de pagina De opleiding.

theather-aan-de-parade-logo

Door de samenwerking met professionele theater van het Theater aan de Parade krijgen de leerlingen van de VHD de mogelijkheid om podium ervaring op te doen en worden zij in de gelegenheid gesteld om tijdens hun opleiding al kennis te maken met de werkwijze van het professionele danscircuit. Het theater is gevestigd in 's-Hertogenbosch.

sportmedisch-centrum-jeroen-bosch-logo

Het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ) heeft in samenwerking met de Vooropleiding Hedendaagse Dans Noord-Brabant (VHD) een speciale danskeuring ontwikkeld.

De keuring is ontwikkeld door Petra Keijsers (sportarts en voormalig topdanster), Maarten Hulshof (inspanningsfysioloog en sportfysiotherapeut) en Geraldine van de Griend (directeur VHD).

Wil je er meer over weten? Kijk dan hier.

logo-panama-pictures

Panama Pictures is een pionier in Nederland met werk op het grensvlak van dans en circus. Het gezelschap neemt haar publiek mee in een zintuigelijk en fysiek verhaal rondom universele onderwerpen. Research, create en share vormen de grondthema’s van Panama Pictures.

Met voorstellingen die balanceren tussen artistiek gelaagd en toegankelijk zoekt Panama Pictures verbinding met de samenleving. Panama Pictures deelt haar kennis graag met jonge performers en makers en investeert in het begeleiden van jonge talenten. Het gezelschap vormt een belangrijke schakel in de keten van amateur danser/acrobaat naar beroepsopleiding en verder het professionele werkveld in.

Met de VHD Vooropleiding in ’s-Hertogenbosch heeft Panama Pictures sinds 2018 een partnership. De deuren van het professionele gezelschap staan wijd open voor een artistieke uitwisseling tussen professional en (semi-)amateur.

Jaarlijks worden er projecten i.s.m. de VHD georganiseerd. De studenten van de VHD maken kennis met de werkwijze en het reilen en zeilen van een professioneel gezelschap. Ze krijgen repertoire en improvisatie lessen van de performers van Panama Pictures, wonen repetities bij en bezoeken try-outs en voorstellingen.

De jonge talenten ontmoeten de performers en krijgen inzicht in het maakproces en het samenspel van choreograaf, performers en ontwerpers. Met deze unieke kijk achter de schermen wordt hun kennis uitgebreid en visie op het professionele werkveld vergroot.

 Meer info hier.

Boyz action logo

De jongens die op de VHD 3 dansen, volgen wekelijks training van een gespecialiseerde docent in de Boys Action Dance Method. Binnen de VHD noemen we dit Boys Inc. Het vergoot de kracht, dansvaardigheden, soepelheid, ritme en de jongens leren stoere tricks. Meer info hier.

Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD)

Image

Dansstudio:

Volg ons op social media

facebook instagram youtube