Samenwerking met scholen

Het Vooropleidingstraject Hedendaagse Dans i.s.m. Rodenborch-College te Rosmalen (VHD 3)

Door de professionele Vooropleiding Hedendaagse Dans wordt het danstalent in staat gesteld om in samenwerking met het Rodenborch-College een passend lesprogramma te volgen in combinatie met dans. Het Rodenborch-College is een Topsport Talentschool en wil graag door middel van maatwerk ook danstalenten ondersteunen in de ontwikkeling van hun danstalent.

Het dansonderwijs op vmbo-t/havo/vwo aan het Rodenborch College te Rosmalen wordt verzorgd door de Vooropleiding Hedendaagse Dans. Leerlingen die worden toegelaten op de VHD hebben de mogelijkheid om op het Rodenborch tijdens schooltijd of aansluitend op de schooltijden een aantal uur per week te trainen bij de VHD.
De leerlingen krijgen een persoonlijk rooster waarbij zij enkele dagen per week in de gelegenheid worden gesteld om naar de VHD te komen. Dit betekent, dat de brugklasleerlingen doorgaans rond 18.00 uur klaar zijn om hun huiswerk te maken of te ontspannen. 

Je kunt met de VHD beginnen in de brugklas maar er zijn ook veel zij-instromers (leerlingen die in een ander studiejaar naar het Rodenborch College gaan om de vooropleiding te kunnen volgen). Het Rodenborch College is een Topsport talent- en LOOT school. Daarnaast is er een levendig cultureel klimaat zoals de blazersklassen en de musicalgroep. De school bevindt zich naast het treinstation van Rosmalen en is gemakkelijk te bereiken per openbaar vervoer. 

Inhoud

De hoofd-dansvakken zijn klassieke dans en moderne dans, de bijvakken zijn jazz, dansimprovisatie en urban. Daarnaast worden in korte workshops of modules specifieke dansstijlen aangeboden zoals tapdance, drama, bollywood, afro, flamenco, acrobatische vaardigheden. In de eindfase van de VHD komt dansgeschiedenis aan bod. De danslessen vinden plaats in de dansstudio's van de Hazelaar, Perron-3 en Dans & Balletstudio Geraldine in Hintham. Alle leerlingen van de Vooropleiding dansen in de eindvoorstellingen en projecten. 

De algemene dagelijkse begeleiding aan de leerlingen wordt geboden door de docenten. Daarnaast is er aandacht voor blessure preventie, goed plannen van huiswerk, vrije tijd, verantwoorde voeding en voldoende rust en begrip voor de belasting die het dansvak met zich meebrengt. In het kader van blessure preventie is er nauw overleg met het Sport Medisch Centrum (onderdeel van JBZ) Den Bosch, waar onze leerlingen altijd op korte termijn terecht kunnen voor begeleiding en/of advies op het gebied van fysiotherapie, voeding of mentale coaching.

Meer info over de inhoud van de dansopleiding vind je op de pagina De opleiding.

Belangrijke data..... zet ze in je agenda!

  • Audities 2017-2018 Open or Close

    Op diverse data in 2017 zijn de audities voor instromers schooljaar 2017-2018 voor leerlingen vanaf 8 jaar tot en met 14 jaar.
    Aanmelden voor de auditie kan via deze website, klik hier.

Vind je onze website leuk? Deel hem dan met je vrienden!

primi sui motori con e-max.it